Природа рідного краю

суботу, 1 грудня 2018 р.

Відшукай та утвори зимові слова

Відшукай та утвори зимові слова, надрукуй їх на листочку

Запам'ятай , що може зігріти людське серце холодної пори


суботу, 24 листопада 2018 р.

Знайди місце звука в слові

Повторюємо склад чисел

День пам'яті жертв голодомору

Щорічно в четверту суботу листопада  наш народ вшановує пам'ять жертв голодомору 1932-1933 рр.
Наші учні - це частина нашого народу, члени суспільства, вони мають право знати історію. І якщо ми , дорослі, не пояснимо в доступній формі, чому свічка горить в кутку екрана телевізора, чому стрічка чорна, то рано чи пізно вони знайде відповіді самостійно.
Ми з дітьми не стали поглиблюватись в жахіття тих часів, не показували фото та відео із голодними та померлими, а лише поговорили про цінність хліба , про цінність свободи. Я розповіла діткам, що були часи, коли в українського народу відбирали ВСЕ, і що маленький шматочок хліба міг би врятувати тоді життя голодного. А діти розповіли один одному вірщі про хліб . Розпочали ми з "класики" : Максим Рильський " Не кидайсь хлібом, він святий"




середу, 21 листопада 2018 р.

Дослідження складу чисел 1-9

Сьогодні ми продовжували досліджувати склад чисел, закріплювали  знання про добре відомі склади чисел, записували рівності. А ще вчилися працювати в групах, комунікувати, домовлятися, просити допомоги та допомагати один одному. Вчилися швидко прибирати робоче місце, та змінювати його обережно та тихенько. Аналізували результати проведеної роботи. В цьому нам допомагали власноруч зроблені мною дидактичні тренажери, геометричний матеріал, цеглинки ЛЕГО.



пʼятницю, 16 листопада 2018 р.

П'ятниця зелена

В зелену п'ятницю до нас завітала гостя з Хортицької національної  академії, студентка 1 курсу, Аліна Рупчева.  Вона провела з дітьми декілька рухливих, пізнавально-розважатьних ігор.

четвер, 15 листопада 2018 р.

Четвер червоний . День навпаки

У четвер в нас був ДЕНЬ НАВПАКИ : МИ поміняли уроки місцями ( перший з останнім), ходили задом наперед,

понеділок, 12 листопада 2018 р.

Тиждень молодшого школяра. Кольоровий тиждень . Фіолетовий ( казковий) понеділок



Розпочали ми кольоровий тиждень з фіолетового кольору, загадкового.
На  ранковому колі діти розповідали про свого улюбленого казкового героя , а потім вгадували казки за загадками, та описами ключових предметів. Допомогала нам в цьому квітка-семицвітка.
 

 

 

 
 







пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

День іменинника

26 жовтня ми привітали літніх та деяких осінніх іменинників. Проводили різноманітні конкурси, дарували подарунки, танцювали, веселились! на жаль не всі фото були якісними то й не всі потрапили до блогу(
клас готується до зустрічі з дітьми


STEM-освіта – це низка чи послідовність курсів або програм навчання, яка готує учнів до успішного працевлаштування, до освіти після школи або для того й іншого, вимагає різних і більш технічно складних навичок, зокрема із застосуванням математичних знань і наукових понять.
STEM (S - science, T - technology – Е-engineering – М-mathematics). Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Це напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничонауковий компонент + інноваційні технології. Технології використовують навіть у вивченні творчих, мистецьких дисциплін.
Наприклад, за кордоном музикантів навчають не тільки музикувати, але і використовувати комп'ютерні програми для створення музичних творів.
Чому STEM-освіта так актуальна? Стрімка еволюція технологій веде до того, що незабаром найбільш популярними та перспективними на планеті фахівцями стануть програмісти, IT-фахівці, інженери, професіонали в галузі високих технологій і т.д. У віддаленому майбутньому з'являться професії, про які зараз навіть уявити важко, всі вони будуть пов'язані з технологією і високо технологічним виробництвом на стику з природничими науками. Особливо будуть затребувані фахівці біо- та нано-технологій.
Постає питання - як підготувати таких фахівців? Навчання - це не просто передача знань від учителя до учнів, це спосіб розширення свідомості і зміни реальності.

четвер, 25 жовтня 2018 р.

Наша перша екскурсія!

Сьогодні перші класи вперше вирушили в подорож . Розпочали з оглядової екскурсію по рідному місту та до лялькового театру. Багато цікавого ми дізнались від екскурсовода про підприємства Запоріжжя та про природу острова Хортиця.
В театрі переглянули виставу "Пригоди в чарівному лісі" про правила безпечної поведінки. а після цього діткам розповіли про різноманітність ляльок та їх призначення .




суботу, 20 жовтня 2018 р.

Рецепт від шеф-кухаря!

Рецепт здорової та корисної іжі від Яночки Степанової!

Как производители пищи обманывают потребителей
Зачем нужно проверять пищевую безопасность или как производители пищи обманывают потребителей:
відео

https://www.facebook.com/sanpitcontrol/videos/293867274551275/

Корисна та шкідлива їжа

понеділок, 15 жовтня 2018 р.








Ясла.1958 рік)обідній сон.
 Які Ваші думки з цього приводу?

ТИХАЯ ТРАГЕДИЯ НАШИХ ДЕТЕЙ, О КОТОРОЙ НИКТО НЕ ГОВОРИТ Мы должны вмешаться, пока еще не поздно.

Проблемы детей начинаются дома и могут быть там же и решены. Родители должны понимать, что только от них зависит, какими вырастут их ребятишки.
Однако современные дети лишены здорового детства, они находятся в ужасном эмоциональном состоянии, пишет профессиональный терапевт Виктория Прудэй. Как бы больно нам ни было это признавать, во многих случаях именно мы, родители, должны сами помочь своим детям!
В чем проблема?
Современные дети лишены основ здорового детствавместо этого дети имеют:

суботу, 6 жовтня 2018 р.

Наші першачки вподобали шашки. Грають на перервах в коридорі початкової школи , в наш клас я принесла  дошку, яку колись робила для доні, а батьки принесли кришки від пляшок .. Але для всіх бажаючих цього недостатньо.
На фото Владик та Саша в п'ятницю о 8:00....Ледь вмовила їх хоч зняти верхній одяг.
Отже я вирішила зробити діткам ще одну.
Додати заголовок
Поки моя мала грала на турнірі в Думці, я збігала в Page та роздрукувала ось таку симпатичну дошку для наших майбутніх спортсменів (заодно роздрукувала ще декілька необхідностей). Так що приносьте, батьки, ще кришечки ;)

середу, 3 жовтня 2018 р.

Напередодні офіційного свята

На цьому тижні освітянська спільнота відзначатиме професійне свято. Хто як. Комусь вручать грамоти на нарадах, багатьом подарують квіти та цукерки))))
А я святкую сьогодні. А правильніше сказати -- і сьогодні святкую також . Бо що для мене є Днем вчителя? Це коли кайфуєш від роботи .Коли немає вже голосу, а говорити ХОЧЕТЬСЯ.  ХОЧЕТЬСЯ спілкуватися з дітьми, з їх батьками, і відчувати "віддачу"  . Не лише на папері, чи "на словах" бути партнерами , а відчувати дружнє плече, підтримку.
Шановні партнери! Ви вітаєте мене щоразу своїми посмішками, зацікавленими поглядами , влучними питаннями та дієвими пропозиціями !!!
Це неабиякий подарунок -- дружній батьківський колектив! Мені приємно дізнаватись, що ви спільно та креативно готуєтесь до ярмарку, переймаєтесь шкільним життям  і, щонайголовніше, з любов'ю та батьківською турботою ведете діточок по шкільним будням .
А які дорослі питання ставлять наші маленькі дослідники !!! Які світлі голови вони мають! Ніякі матеріальні цінності не можна порівняти із допитливими поглядами та щирим сміхом дітей!
А ще вони дууууже милі! Як говорить моя доня , няшні.
Я щаслива мама 31 дитини! Єдине , чого прошу - здоров'я нашим дітям.

неділю, 18 березня 2018 р.

понеділок, 8 січня 2018 р.

Презентація " Євразія"

Для зручності краще завантажити презентацію на свій комп'ютер, користуватися гіперпосиланням (натиснути на виділені та підкреслені слова , щоб дізнатися більше про об'єкт, а щоб повернутися до попереднього слайду натиснути на кораблик)
Мандруймо разом !

Презентація "Євразія"