Природа рідного краю

суботу, 24 листопада 2018 р.

Знайди місце звука в слові

Повторюємо склад чисел

День пам'яті жертв голодомору

Щорічно в четверту суботу листопада  наш народ вшановує пам'ять жертв голодомору 1932-1933 рр.
Наші учні - це частина нашого народу, члени суспільства, вони мають право знати історію. І якщо ми , дорослі, не пояснимо в доступній формі, чому свічка горить в кутку екрана телевізора, чому стрічка чорна, то рано чи пізно вони знайде відповіді самостійно.
Ми з дітьми не стали поглиблюватись в жахіття тих часів, не показували фото та відео із голодними та померлими, а лише поговорили про цінність хліба , про цінність свободи. Я розповіла діткам, що були часи, коли в українського народу відбирали ВСЕ, і що маленький шматочок хліба міг би врятувати тоді життя голодного. А діти розповіли один одному вірщі про хліб . Розпочали ми з "класики" : Максим Рильський " Не кидайсь хлібом, він святий"




середу, 21 листопада 2018 р.

Дослідження складу чисел 1-9

Сьогодні ми продовжували досліджувати склад чисел, закріплювали  знання про добре відомі склади чисел, записували рівності. А ще вчилися працювати в групах, комунікувати, домовлятися, просити допомоги та допомагати один одному. Вчилися швидко прибирати робоче місце, та змінювати його обережно та тихенько. Аналізували результати проведеної роботи. В цьому нам допомагали власноруч зроблені мною дидактичні тренажери, геометричний матеріал, цеглинки ЛЕГО.



пʼятницю, 16 листопада 2018 р.

П'ятниця зелена

В зелену п'ятницю до нас завітала гостя з Хортицької національної  академії, студентка 1 курсу, Аліна Рупчева.  Вона провела з дітьми декілька рухливих, пізнавально-розважатьних ігор.

четвер, 15 листопада 2018 р.

понеділок, 12 листопада 2018 р.

Тиждень молодшого школяра. Кольоровий тиждень . Фіолетовий ( казковий) понеділок



Розпочали ми кольоровий тиждень з фіолетового кольору, загадкового.
На  ранковому колі діти розповідали про свого улюбленого казкового героя , а потім вгадували казки за загадками, та описами ключових предметів. Допомогала нам в цьому квітка-семицвітка.