Природа рідного краю

пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

День іменинника

26 жовтня ми привітали літніх та деяких осінніх іменинників. Проводили різноманітні конкурси, дарували подарунки, танцювали, веселились! на жаль не всі фото були якісними то й не всі потрапили до блогу(
клас готується до зустрічі з дітьми


STEM-освіта – це низка чи послідовність курсів або програм навчання, яка готує учнів до успішного працевлаштування, до освіти після школи або для того й іншого, вимагає різних і більш технічно складних навичок, зокрема із застосуванням математичних знань і наукових понять.
STEM (S - science, T - technology – Е-engineering – М-mathematics). Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Це напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничонауковий компонент + інноваційні технології. Технології використовують навіть у вивченні творчих, мистецьких дисциплін.
Наприклад, за кордоном музикантів навчають не тільки музикувати, але і використовувати комп'ютерні програми для створення музичних творів.
Чому STEM-освіта так актуальна? Стрімка еволюція технологій веде до того, що незабаром найбільш популярними та перспективними на планеті фахівцями стануть програмісти, IT-фахівці, інженери, професіонали в галузі високих технологій і т.д. У віддаленому майбутньому з'являться професії, про які зараз навіть уявити важко, всі вони будуть пов'язані з технологією і високо технологічним виробництвом на стику з природничими науками. Особливо будуть затребувані фахівці біо- та нано-технологій.
Постає питання - як підготувати таких фахівців? Навчання - це не просто передача знань від учителя до учнів, це спосіб розширення свідомості і зміни реальності.

четвер, 25 жовтня 2018 р.

Наша перша екскурсія!

Сьогодні перші класи вперше вирушили в подорож . Розпочали з оглядової екскурсію по рідному місту та до лялькового театру. Багато цікавого ми дізнались від екскурсовода про підприємства Запоріжжя та про природу острова Хортиця.
В театрі переглянули виставу "Пригоди в чарівному лісі" про правила безпечної поведінки. а після цього діткам розповіли про різноманітність ляльок та їх призначення .




суботу, 20 жовтня 2018 р.

Рецепт від шеф-кухаря!

Рецепт здорової та корисної іжі від Яночки Степанової!

Как производители пищи обманывают потребителей
Зачем нужно проверять пищевую безопасность или как производители пищи обманывают потребителей:
відео

https://www.facebook.com/sanpitcontrol/videos/293867274551275/

Корисна та шкідлива їжа

понеділок, 15 жовтня 2018 р.








Ясла.1958 рік)обідній сон.
 Які Ваші думки з цього приводу?

ТИХАЯ ТРАГЕДИЯ НАШИХ ДЕТЕЙ, О КОТОРОЙ НИКТО НЕ ГОВОРИТ Мы должны вмешаться, пока еще не поздно.

Проблемы детей начинаются дома и могут быть там же и решены. Родители должны понимать, что только от них зависит, какими вырастут их ребятишки.
Однако современные дети лишены здорового детства, они находятся в ужасном эмоциональном состоянии, пишет профессиональный терапевт Виктория Прудэй. Как бы больно нам ни было это признавать, во многих случаях именно мы, родители, должны сами помочь своим детям!
В чем проблема?
Современные дети лишены основ здорового детствавместо этого дети имеют:

суботу, 6 жовтня 2018 р.

Наші першачки вподобали шашки. Грають на перервах в коридорі початкової школи , в наш клас я принесла  дошку, яку колись робила для доні, а батьки принесли кришки від пляшок .. Але для всіх бажаючих цього недостатньо.
На фото Владик та Саша в п'ятницю о 8:00....Ледь вмовила їх хоч зняти верхній одяг.
Отже я вирішила зробити діткам ще одну.
Додати заголовок
Поки моя мала грала на турнірі в Думці, я збігала в Page та роздрукувала ось таку симпатичну дошку для наших майбутніх спортсменів (заодно роздрукувала ще декілька необхідностей). Так що приносьте, батьки, ще кришечки ;)

середу, 3 жовтня 2018 р.

Напередодні офіційного свята

На цьому тижні освітянська спільнота відзначатиме професійне свято. Хто як. Комусь вручать грамоти на нарадах, багатьом подарують квіти та цукерки))))
А я святкую сьогодні. А правильніше сказати -- і сьогодні святкую також . Бо що для мене є Днем вчителя? Це коли кайфуєш від роботи .Коли немає вже голосу, а говорити ХОЧЕТЬСЯ.  ХОЧЕТЬСЯ спілкуватися з дітьми, з їх батьками, і відчувати "віддачу"  . Не лише на папері, чи "на словах" бути партнерами , а відчувати дружнє плече, підтримку.
Шановні партнери! Ви вітаєте мене щоразу своїми посмішками, зацікавленими поглядами , влучними питаннями та дієвими пропозиціями !!!
Це неабиякий подарунок -- дружній батьківський колектив! Мені приємно дізнаватись, що ви спільно та креативно готуєтесь до ярмарку, переймаєтесь шкільним життям  і, щонайголовніше, з любов'ю та батьківською турботою ведете діточок по шкільним будням .
А які дорослі питання ставлять наші маленькі дослідники !!! Які світлі голови вони мають! Ніякі матеріальні цінності не можна порівняти із допитливими поглядами та щирим сміхом дітей!
А ще вони дууууже милі! Як говорить моя доня , няшні.
Я щаслива мама 31 дитини! Єдине , чого прошу - здоров'я нашим дітям.