Природа рідного краю

суботу, 20 березня 2021 р.

20 березня

 ВЕСНЯНЕ РІВНОДЕННЯ 

🌞
Рівнодення - дуже цікаве астрономічне явище. Це період, коли Сонце перебуває прямісінько над Екватором, а день і ніч тривають однаково в будь-якій точці світу - по 12 годин. А ще в цей день спостерігайте за Сонцем. Воно зійде на справжньому (географічному) сході, зайде відповідно на справжньому заході, а о полудні (середині світлового дня) буде виключно на справжньому географічному півдні.
В цьому році весняне рівнодення настало близько 12:00 20 березня. Однак час його настання в різні роки різний. А подекуди весняне рівнодення настає навіть 21 березня. Чому так? Дивіться в цьому ролику. (Джерело )
Переглянути відео можна у веб-версії сторінки блогу або за адресою https://www.youtube.com/watch?v=SnhUpmeV43w
ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ГОРОБЦІВ
В це важко повірити, але 20 березня відзначається Всесвітній день горобців. Мета відзначення цього дня - підвищення обізнаності про таку пташку як горобець, а також інших поширених в міському середовищі птахів. Свято запропонувало відзначати індійське співтовариство Nature Forever Society в співпраці з Eco-Sys Action Foundation (Франція). Ініціативу підтримали також ряд інших національних та міжнародних організацій.
Спільнота Nature Forever Society заснована індійським екологом Мохаммедом Ділаваром. Він є автором ідеї заснування Всесвітнього дня горобців для того, щоб виділити важливість збереження популяції хатніх і польових горобців. На сьогоднішній день горобці мають одну з найчиселніших популяцій, але чисельність цих птахів з кожним днем ​​неухильно скорочується. Якщо не вживати заходів, то горобці можуть потрапити в список зникаючих видів птахів. Перебільшити користь від цих птахів теж важко, адже вони слугують регулятором кількості багатьох шкідників лісу, саду та полів.





Немає коментарів:

Дописати коментар