Природа рідного краю

суботу, 23 вересня 2017 р.

Навчальний проект " Сонячна система"

В четвер ,21 вересня на інтегрованому уроці з природознавстві та фізкультури,учні 4-А та 4-В класів презентували свої знання про Сонячну систему.
До цього уроку діти готувалися заздалегідь . Самі обирали собі тему ( про яку планету вони хочуть розповісти), збирали необхідну інформацію,  обговорювали подальші свої дії в групках, розподіляли ролі.
 
Така робота  проходила в рамках однієї  з найперспективніших складових освітнього процесу --  проектної діяльності,  що створює умови творчого саморозвитку та самореалізації учнів, формує всі необхідні життєві компетенції, які на Раді Європи були визначені як основні в ХХІ столітті: полікультурні, мовленнєві, інформаційні та соціальні. Самостійне здобування знань, систематизація їх, можливість орієнтуватися в інформаційному просторі, бачити проблему і приймати рішення відбувається саме через метод проекту.
Діти вчаться здобувати знання самостійно, використовувати їх для вирішення нових пізнавальних і практичних задач; розвивають  комунікативні навички, уміння працювати в різноманітних групах, виконувати соціальні ролі (лідера, виконавця, посередника і т. ін.), вчаться долати конфліктні ситуації.






 Результати своєї роботи учні  могли виразити різними способами: у  доповіді, в доповненнях , малюнках  на аркушах або на асфальті, участю у вікторині, в рухливих іграх . 




А найголовніше -- дітки  отримали задоволення від розумової та творчої роботи.

Це був перший навчальний прект.
Далі буде...

2 коментарі: